27/08/2018 17:42

Πατέρας δεν επιστρέφει το παιδί του στη μάνα του – Τον καταζητεί η Αστυνομία – Μετρά αναπάντητες το Γραφείο Ευημερίας

Υπόθεση στην οποία πατέρας παράκουσε διάταγμα δικαστηρίου και κράτησε το παιδί του, ηλικίας μόλις 4,5 χρόνων, μακριά από την μάνα του, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του i-eidisi το ένταλμα το οποίο εκδόθηκε περί της 11 χθες (Κυριακή) το βράδυ παραμένει ανεκτέλεστο και η μητέρα, η οποία είναι αλλοδαπή, δεν τυγχάνει  ενημέρωσης.

Τι συνέβη;

Ο πατέρας φέρεται να παρέλαβε στις 25 Αυγούστου (Σάββατο) το παιδί του. Σύμφωνα με την πληροφόρηση θα έπρεπε να το είχε επιστρέψει την Κυριακή, κάτι το οποίο δεν έπραξε.

Τι προφασίστηκε;

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το i-eidisi ο πατέρας φέρεται να προφασίζεται σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του από αδελφάκι του, η οποία όπως ισχυρίζεται έγινε μια μέρα πριν να το παραλάβει, δηλαδή στις 24 Αυγούστου.

Εξετάστηκε αλλά δεν διαπιστώθηκε

Οι ισχυρισμοί του πατέρα φέρεται να καταρρίπτονται μετά από ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το παιδάκι. Εξάλλου, πληροφορίες φέρουν τις Αρχές να έχουν ήδη δείξει την πρόθεσή τους για απομάκρυνση του ανηλίκου προς περεταίρω έρευνες των ισχυρισμών του πατέρα.

Στην άγνοια η μητέρα

Η μητέρα του παιδιού, η οποία κατάγγειλε το περιστατικό, φαίνεται να μένει στην άγνοια και ουδείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν την ενημερώνει. Ως εκ τούτου, ο πρέσβης της χώρας της στην Κύπρο αναγκάστηκε να παρέμβει για να αντλήσει πληροφόρηση, προκειμένου η μάνα να μάθει νεότερα.

24 σχεδόν ώρες και το ένταλμα δεν εκτελείται

Οι έρευνες προς εντοπισμό του πατέρα άρχισαν, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας μας, στις 7:00 χθες το απόγευμα, ενώ στις 11 το βράδυ η αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης εναντίον του πατέρα, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εκτελεστεί καθώς ο ύποπτος δεν εντοπίζεται.

Μετρά αναπάντητες το Γραφείο Ευημερίας

Συγγενείς αλλά και πρόσωπα φιλικά προς την μητέρα του παιδιού προσπαθούν, όπως ισχυρίζονται, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ευημερίας από νωρίς σήμερα το πρωί, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν οτιδήποτε καθώς ουδείς απαντά τις γραμμές.

Τα θέματα που τίθενται επί τάπητος σε σχέση με το γεγονός και φέρεται να απασχολούν την μητέρα είναι κατά πρώτο μήπως ο πατέρας φύγει εκτός Κύπρου με το παιδί της. Δεύτερον, εκφράζεται προβληματισμός σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται για τον εντοπισμό του πατέρα από την Αστυνομία ενώ μια τρίτη πτυχή αφορά το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης προς την μητέρα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η ίδια η πρεσβεία της χώρας να προβεί σε διαβήματα.

Tags:
Cheap Website Traffic