“Δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων Κάτω Πύργου για τις ελλείψεις του αγροτικού ιατρικού κέντρου”

“Δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων Κάτω Πύργου για τις ελλείψεις του αγροτικού ιατρικού κέντρου”

Το ψεσινό ατύχημα με τους τρεις τραυματίες από πτώση δέντρου κατά τη διάρκεια του 2ο φεστιβάλ υπαίθριου θεάτρου στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, έχει αναδείξει μια πάγια αδυναμία που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως μεταδώσαμε από το βράδυ του Σαββάτου μετά που συνέβη το ατύχημα, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης καθώς και η Νεολαία Οικολόγων ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων του φεστιβάλ ΑΝΤΙ – ΣΚΗΝΟ.

Ως εκ τούτου, η σημερινή ανακοίνωση των Οικολόγων οι οποίοι ήταν παρόν στο περιστατικό, εκδόθηκε όπως σημειώνουν με όλη την απαιτούμενη συμπάθεια προς τους τρεις τραυματίες στους οποίους εύχονται σύντομη ανάρρωση. Είναι υποχρέωση όλων, σύμφωνα με τους Οικολόγους και ιδιαίτερα στα κέντρα αποφάσεων στην Λευκωσία, να αντιληφθούν ότι σε εκείνη την περιοχή ζουν 1500 άνθρωποι οι οποίοι στερούνται την βασική ιατρική υποδομή, με τραγικά αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οποία δεν είναι αναστρέψιμα.

Η στελέχωση και ο εξοπλισμός του αγροτικού ιατρικού κέντρου στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας είναι μια άμεση αναγκαιότητα, ιδιαίτερα όταν ο πληθυσμός λόγω διακοπών υπερδιπλασιάζεται, σημειώνουν στην ανακοίνωση οι Πράσινοι.

“Δεν μπορεί να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας όπως το ΓΕΣΥ που να μην δίνει απαντήσεις σε τέτοιου είδους περιπτώσεις όπως ο Κάτω Πύργος. Και δεν είναι η μοναδική περιοχή στην ύπαιθρο που χρειάζεται ενίσχυση των ιατρικών υποδομών.

Είναι καλό επικοινωνιακά να εξαγγέλλονται έργα για την ύπαιθρο αλλά πέραν από τα έργα βιτρίνας απαιτείται ο εξοπλισμός και η στελέχωση κατάλληλων αγροτικών ιατρικών κέντρων.

Επειδή κλιμάκιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Νεολαίας Οικολόγων βρισκόταν στην περιοχή για να συμμετάσχει στο 2ο φεστιβάλ υπαίθριου θεάτρου εκφράζουμε την εκτίμηση μας στο επίπεδο εγρήγορσης και οργάνωσης όλων των αρχών και των κατοίκων της περιοχής (τοπικός αστυνομικός σταθμός, προσωπικό ιατρικού κέντρου, εθνική φρουρά, πυροσβεστική, κοινοτικές αρχές κλπ) αλλά και εθελοντών και κυρίως των απλών πολιτών που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του ατυχήματος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ