Υπό κράτηση 40χρονος για υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Υπό κράτηση 40χρονος για υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 40χρονος που συνελήφθη χθες σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και της απόσπασης χρημάτων και εμπορευμάτων με ψευδείς παραστάσεις, τα οποία διαπράχθηκαν κατά το τρέχον έτος στην επαρχία Πάφου.

Το Δικαστήριο διέταξε την τριήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πρώτη υπόθεση (Μάρτιος 2018) ο 40χρονος, προσποιούμενος ότι ενεργούσε εκ μέρους εταιρείας, φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 1200 ευρώ, για διεκπεραίωση συγκεκριμένης εργασίας.

Στη δεύτερη υπόθεση (Αύγουστος 2018), σύμφωνα με την Αστυνομία, το ίδιο πρόσωπο επισκέφθηκε κατάστημα στην επαρχία Πάφου, όπου παράγγειλε μια οικιακή συσκευή, η οποία του παραδόθηκε, χωρίς ωστόσο να την πληρώσει.

Ο 40χρονος, φέρεται να έπεισε τον υπεύθυνο του καταστήματος, ότι είναι διευθυντής αλυσίδας ξενοδοχείων στην Πάφο και τον διαβεβαίωσε ότι θα του εξασφάλιζε μεγάλη προσφορά, για εγκατάσταση συγκεκριμένων μηχανημάτων (από την εταιρεία του) στα εν λόγω ξενοδοχεία.

Στη συνέχεια ο 40χρονος, φέρεται να απέσπασε σε δύο περιπτώσεις χρηματικό ποσό ύψους 2500 ευρ, από τον παραπονούμενο, με αφορμή την έκδοση των προσφορών και των συμβολαίων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΚΥΠΕ