Σε αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας, στο λιμάνι Λεμεσού, προσβλέπει η DP World

Σε αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας, στο λιμάνι Λεμεσού, προσβλέπει η DP World

Θετικές είναι οι προβλέψεις της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού πολλαπλών χρήσεων στο λιμάνι Λεμεσού, για το μέλλον του τουρισμού κρουαζιέρας, που αναμένεται να ανακάμψει από το 2019 και μετά.

Στο θέμα επικεντρώθηκε γεύμα εργασίας που παρέθεσε η DP World Limassol στους λειτουργούς των ΜΜΕ, με αφορμή την επίσκεψη του Διευθυντή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων περιφέρειας Ευρώπης και Ρωσίας, Rajeev Shankar.

Ο κ. Shankar εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του τουρισμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Λεμεσού, σημειώνοντας πως, το 2018 η επιβατική κίνηση στην ανατολική Μεσόγειο έχει φτάσει στο ναδίρ και από το 2019 αναμένεται να αρχίσει μια ανοδική πορεία.

Σημείωσε ακόμη πως για να επιτευχθεί ο στόχος αύξησης του τουρισμού κρουαζιέρας, χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων – κράτους, τοπικής κοινωνίας, τουριστικών φορέων – ώστε η Λεμεσός να κτίσει τη φήμη της ως ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας.

Διαβεβαίωσε δε πως η εταιρεία έχει κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για να διασφαλίσει τις εταιρείες κρουαζιέρας που ήδη χρησιμοποιούν το λιμάνι της Λεμεσού και είναι πρόθυμη να λάβει πρωτοβουλίες για προσέλκυση περισσότερων.

“Εάν καταφέρεις να προσελκύσεις με επιτυχία μια-δυο εταιρείες κρουαζιέρας, τότε και άλλες θα ακολουθήσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σε ενημερωτικό δελτίο, η DP World Limassol υποδεικνύει πως η εμπλοκή της εταιρείας στον τομέα των κρουαζιέρων αρχίζει το 2019, καθώς όταν ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού, το 2017, υπήρχαν ήδη προγραμματισμένα τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων για την περίοδο 2017-2018.

Το 2019, προστίθεται, προβλέπεται αύξηση 35% στον τομέα της κρουαζιέρας (αρχικής επιβίβασης/αποβίβασης & διαμετακομιστικοί), μια αυξητική τάση που θα συνεχιστεί και το 2020, την ώρα που η γνωστή εταιρεία κρουαζιέρων με βάση την Ελλάδα, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμής δρομολογίων σε τρεις ηπείρους, που θα περιλαμβάνει και το λιμάνι της Λεμεσού.

Για την προσέλκυση νέων κρουαζιερόπλοιων, συνεχίζει η ανακοίνωση, χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της Λεμεσού και της Κύπρου ευρύτερα ως κύριου προορισμού κρουαζιέρας, ενώ σημειώνεται πως, αφενός απαιτείται συλλογική προσπάθεια και αφετέρου παροχή κινήτρων από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Η DP World Limassol θεωρεί πως η Κύπρος διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ωστόσο η ενεργή εμπλοκή των εγχώριων τουριστικών φορέων καθώς και της Κυβέρνησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ χρειάζεται η υλοποίηση δράσεων προβολής, σε συνεργασία με εγχώριους και διεθνείς φορείς καθώς και ταξιδιωτικούς παράγοντες.

Επιπρόσθετα, προτείνει την προώθηση ενός κοινού στρατηγικού στόχου για την Ανατολική Μεσόγειο, την επένδυση στους τομείς του Μάρκετινγκ και του Branding, τη δημιουργία απευθείας δρομολογίων με Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο, Ελλάδα, την ενίσχυση της εμπειρίας των τουριστών μέσω της επιχειρησιακής αριστείας, τη δημιουργία νέων υποδομών που θα συνδέουν το παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι Λεμεσού μέχρι την παλιά πόλη, καθώς και την ανάπτυξη και συμπερίληψη νέων αγορών, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Εξάλλου, το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης που εφαρμόζεται και το οποίο επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες, ασφάλεια, περιβάλλον, άνθρωποι, κοινωνία, ενώ από το 2018 αυτό ενισχύθηκε με δυο νέους πυλώνες, την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών και την προστασία των ωκεανών.

Το 2018, καταλήγει η ανακοίνωση, η DP World Limassol προχώρησε με την υλοποίηση διάφορων πρωτοβουλιών ενώ ετοιμάζει σειρά δράσεων που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα (όπως καθαρισμοί παραλιών, παρουσιάσεις σε τοπικά σχολεία, προβολή ντοκιμαντέρ για την προστασία των ωκεανών, εβδομάδα υγείας, ένταξη σε σχετικούς οργανισμούς).

Κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ