Καταγγείλτε για να ασκήσουμε ελέγχους προτρέπει τους καταναλωτές ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα

Καταγγείλτε για να ασκήσουμε ελέγχους προτρέπει τους καταναλωτές ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα

Στην γραμμή του κοινού 171 για καταγγελίες όσον αφορά τιμές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ κάλεσε τους πολίτες να τηλεφωνούν ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, μάλιστα από προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τα σχόλια και τις επικρίσεις που έλαβε σε ανάρτησή του για τους ελέγχους στην αγορά

Όπως έγραψε ο κ. Ερχιουρμάν, διαπιστώθηκε σε κάποια σούπερ μάρκετ ότι διαφορετικές ήταν οι αναγραφόμενες τιμές στα ράφια από την τιμή χρέωσης στα ταμεία. Κάλεσε γι’ αυτό τους καταναλωτές να τηλεφωνούν στην γραμμή του πολίτη για να προβαίνουν σε καταγγελίες, ώστε οι αρμόδιοι να στέλνουν την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από το «τμήμα εμπορίου».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ομάδα 12 ατόμων έχει αποσπαστεί για τον έλεγχο «τιμών και ποιότητας» από αυτή την εβδομάδα και ήδη χθες έγινε έλεγχος σε 3 σούπερ μάρκετ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στο μεταξύ, με τις χρηματαγορές στην Τουρκία να είναι κλειστές λόγω της Γιορτής των Θυσιών, η τουρκική λίρα διαπραγματεύεται στα 7 ευρώ, στα 6 δολάρια και στις 7,8 στερλίνες, καταγράφοντας και πάλι πτώση.

Η “Χαβαντίς” γράφει σήμερα ότι οι εκδρομικοί χώροι, όπου παραδοσιακά κατά τα μπαϊράμια οι Τουρκοκύπριοι εκδράμουν για την παραδοσιακή σούβλα (μανγκάλ), ήταν φέτος άδειοι. Η εφημερίδα αναφέρεται σε τέτοια μέρη χωρίς κόσμο παρά μόνο τα σκουπίδια από τους προηγούμενους, όπως σημειώνει.

Γράφει ωστόσο ότι οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο και δημοσιεύει φωτογραφίες από τουριστικά μέρη και παραλίες στην Κερύνεια όπου λόγω του 9ημερου, φέτος , μπαϊραμιού αλλά και της ζέστης, υπάρχει συνωστισμός.

Ο «πρόεδρος» της «ένωσης ξενοδόχων», Φετχί Οζμπογάτς, δήλωσε στη “Χαβαντίς” ότι τα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του μπαϊραμιού έχουν πληρότητα 95%, κυρίως από Τούρκους αλλά και από Τουρκοκύπριους που λόγω της κρίσης προτίμησαν να παραμείνουν στην Κύπρο. Οι προοπτικές του τουρισμού στα κατεχόμενα, πρόσθεσε, είναι μεγάλες. Είπε πως δεν έχουν μέχρι στιγμής επωφεληθεί από την ευρωπαϊκή αγορά, ζητώντας να εντατικοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση οι εκστρατείες διαφώτισης και διαφήμισης.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ