Συλλήψεις δυο ατόμων στην Πάφο για υποθέσεις απόσπασης χρημάτων και εμπορευμάτων με ψευδείς παραστάσεις

Συλλήψεις δυο ατόμων στην Πάφο για υποθέσεις απόσπασης χρημάτων και εμπορευμάτων με ψευδείς παραστάσεις

Δυο άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στην Πάφο για υποθέσεις που αφορούν απόσπαση χρημάτων και εμπορευμάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία συνέλαβε 42χρονο ύστερα από καταγγελία 31χρονης, η οποία ανέφερε ότι κατά τον μήνα Ιούλιο του 2018, ήρθε σε επικοινωνία με αυτόν για να της μεταφέρει τα προσωπικά της και άλλα αντικείμενα στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με την 31χρονη, αυτή έδωσε προκαταβολή 650 ευρώ στον 42χρονο για τις υπηρεσίες του και αυτός με τη σειρά του πήρε όλα τα αντικείμενα της παραπονούμενης (αξίας 80 χιλιάδων ευρώ περίπου) για να τα αποστείλει στη χώρα της, πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα δεν έπραξε.

Εναντίον του 42χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη σήμερα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Εξάλλου, η Αστυνομία συνέλαβε 40χρονο για δύο υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και της απόσπασης χρημάτων και εμπορευμάτων με ψευδείς παραστάσεις, τα οποία διαπράχθηκαν κατά το τρέχον έτος στην επαρχία Πάφου.

Στην πρώτη υπόθεση (Μάρτιος 2018) ο 40χρονος, προσποιούμενος, ότι ενεργούσε εκ μέρους εταιρείας, φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 1200 ευρώ, για διεκπεραίωση συγκεκριμένης εργασίας.

Στην δεύτερη υπόθεση (Αύγουστος 2018), σύμφωνα με την Αστυνομία, το ίδιο πρόσωπο επισκέφθηκε κατάστημα στην επαρχία Πάφου, όπου παράγγειλε μια οικιακή συσκευή, η οποία του παραδόθηκε, χωρίς ωστόσο να την πληρώσει.

Ο 40χρονος, έπεισε τον υπεύθυνο του καταστήματος, ότι είναι διευθυντής αλυσίδας ξενοδοχείων στην Πάφο και τον διαβεβαίωσε ότι θα του εξασφάλιζε μεγάλη προσφορά, για εγκατάσταση συγκεκριμένων μηχανημάτων (από την εταιρία του) στα εν λόγω ξενοδοχεία.

Στη συνέχεια ο 40χρονος, κατάφερε και απέσπασε σε δύο περιπτώσεις χρηματικό ποσό ύψους 2500 ευρώ, από τον παραπονούμενο, με αφορμή την έκδοση των προσφορών και των συμβολαίων.

Εναντίον του 40χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη σήμερα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ