Όλα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν την έκδοση του Αιγύπτιου αεροπειρατή στο Κάιρο

Όλα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν την έκδοση του Αιγύπτιου αεροπειρατή στο Κάιρο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της έκδοσης του Αιγυπτίου αεροπειρατή, Σέιφ Ελ Ντιν Μουστάφα, από τη Λευκωσία στο Κάιρο, την περασμένη Κυριακή το πρωί, όλος ο αιγυπτιακός τύπος κάλυψε με ρεπορτάζ του το γεγονός.

Πρώτη εφημερίδα που αναφέρθηκε στη μεταφορά του αεροπειρατή ήταν η μεγάλης κυκλοφορίας «Αλ Αχράμ» η οποία αναφέρθηκε ειδησεογραφικά και αναλυτικά τόσο στο πώς έγινε η μεταφορά, καθώς και στο ιστορικό της αεροπειρατείας που συνέβη πριν από δύο περίπου χρόνια.

Την ίδια περίπου ενημέρωση παρουσίασαν και άλλες εφημερίδες της Αιγύπτου, τόσο μέσα από τις έντυπες εκδόσεις τους, όσο και μέσα από τις ενημερωτικές τους ιστοσελίδες, φιλοξενώντας φωτογραφίες του αεροπειρατή από εκείνη την ημέρα, όπου είχε φωτογραφηθεί και με επιβάτες της πτήσεως, που κανονικά έπρεπε να πάει στο Κάιρο, πριν οδηγηθεί με την απειλή (ψεύτικων εκρηκτικών, όπως αποδείχτηκε αμέσως μετά) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η εφημερίδα «Μασρ Ελ Γιουμ» αλλά και αγγλόγωνες ιστοσελίδες κάλυψαν το γεγονός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι αιγυπτιακές αρχές είχαν παρουσιάσει νόμιμο αίτημα έκδοσης του αεροπειρατή, το οποίο έγινε δεκτό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, στηριζόμενο στη διακρατική συμφωνία των δύο κρατών του 1996 και σε διεθνείς συμβάσεις.

Όπως ανέφεραν όλα τα δημοσιεύματα, ο Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ διέταξε έρευνα για να διερευνήσει τις πράξεις του αεροπειρατή.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ