21/08/2018 12:45

Μαζική δηλητηρίαση από πισίνα – Συνέβη στην Disneyland στο Παρίσι

Είκοσι δύο άτομα δηλητηριάστηκαν από το χλώριο και θειικό οξύ που προστέθηκε στη δεξαμενή πισίνας ενός ξενοδοχείου στο πάρκο Disneyland Paris στη Γαλλία.

Οι επισκέπτες στο «Disneyland Paris’s New York Hotel» ειδοποιήθηκαν να μείνουν μακριά από την πισίνα του ξενοδοχείου την Παρασκευή, αφού αρκετοί παραθεριστές και προσωπικό άρχισαν να αισθάνονται άσχημα και να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν γρήγορα στο ξενοδοχείο για να φροντίσουν τους ανθρώπους, τέσσερις από τους οποίους έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας των συμπτωμάτων τους.

Η περιοχή της πισίνας σφραγίστηκε και τα δωμάτια με θέα σε αυτήν εκκενώθηκαν.

Ο κακός χειρισμός ενός χημικού μίγματος που προστέθηκε στη δεξαμενή της πισίνας πιστεύεται ότι ήταν η πηγή του προβλήματος, ανέφερε η γαλλική Le Parisien.

Tο χλώριο και το θειικό οξύ αναμίχθηκαν λανθασμένα, προκαλώντας απελευθέρωση αερίου χλωρίου, το οποίο κατά την εισπνοή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά παρενεργειών όπως έντονος βήχας, ναυτία, εμετός, ζάλη, πονοκέφαλος.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου αναγκάστηκε να μεταφέρει πολλούς από τους φιλοξενούμενους του σε άλλα δωμάτια και έκλεισε την πισίνα.

Το πώς συνέβη το περιστατικό ερευνάται.

Πηγή: lifo.gr

Tags:
Cheap Website Traffic