Δύο νεαρές καταδικάστηκαν για παράνομη πώληση υποξειδίου του αζώτου

Δύο νεαρές καταδικάστηκαν για παράνομη πώληση υποξειδίου του αζώτου

Ποινές προστίμου 1200 και 900 ευρώ, επιδίκασε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε δύο νεαρές 23 και 22 χρόνων οι οποίες είχαν κατηγορηθεί πριν από λίγες ημέρες σχετικά με υποθέσεις παράνομης πώλησης υποξειδίου του αζώτου (αέριο γέλιου laughing gas).

Οι δύο νεαρές που είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα, κρίθηκαν από το Δικαστήριο ένοχες για τη διάπραξη του αδικήματος των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων, δηλαδή της αλόγιστης χορήγησης του αναισθητικού φαρμάκου υποξειδίου του αζώτου.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε άμεση καταχώρηση των υποθέσεων προκειμένου να γίνει άμεσα η εκδίκαση, σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή προστίμου για το ποσό των 1200 ευρώ στη νεαρή 23 χρόνων, η οποία είχε συλληφθεί τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 16 Αυγούστου, στην περιοχή Αγίας Νάπας, να ασχολείται με την πώληση υποξειδίου του αζώτου.

Η νεαρή 22 χρόνων, είχε εντοπιστεί στη 1.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Αυγούστου, στην περιοχή Αγίας Νάπας, να ασχολείται επίσης με την πώληση υποξειδίου του αζώτου. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή προστίμου 900 ευρώ.

Οι δύο αυτές υποθέσεις είχαν καταχωρηθεί από την Αστυνομία για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, την περασμένη Παρασκευή είχε ολοκληρωθεί η εκδίκαση άλλων δύο υποθέσεων παράνομης πώλησης υποξειδίου του αζώτου, οι οποίες επίσης είχαν καταχωρηθεί άμεσα από την Αστυνομία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για την άμεση εκδίκαση τους.

Το Δικαστήριο είχε επιβάλλει την περασμένη Παρασκευή ποινή προστίμου 1100 ευρώ σε 35χρονο και ποινή προστίμου για το ποσό των 700 ευρώ σε νεαρή 23 χρόνων. Οι δύο είχαν κριθεί  ένοχοι στη διάπραξη του αδικήματος των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων και την αλόγιστη χορήγηση φαρμάκου, δηλαδή του αναισθητικού υποξειδίου του αζώτου.

Τη διερεύνηση των τεσσάρων υποθέσεων είχε αναλάβει ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.