Στη Γένοβα άμα κάτι προκαλέσει ζημιά, πληρώνουν κι κατασκευαστές….

Στη Γένοβα άμα κάτι προκαλέσει ζημιά, πληρώνουν κι κατασκευαστές….

Τη βαθιά τους θλίψη για τα θύματα διατύπωσαν ανώτατα στελέχη της εταιρείας Autostrade per l’Italia, που διαχειριζόταν την οδογέφυρα που κατέρρευσε στη Γένοβα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους.

Όπως γνωστοποίησαν θα ιδρύσουν ένα ταμείο αρωγής για τις οικογένειές των θυμάτων.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Autostrade Φάμπιο Τσέρτσιε και ο διευθύνων σύμβουλος Τζιοβάνι Καστελούτσι παραχώρησαν σήμερα στη Γένοβα τη πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την τραγωδία, την ώρα που οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τελευταίων αγνοούμενων που καταπλακώθηκαν από τους όγκους των συντριμμιών.

Τα δύο ηγετικά στελέχη εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως επισήμαναν, η Autostrade per l’Italia σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Γένοβα, χρήματα που θα βοηθήσουν την πόλη να ανακάμψει μετά την καταστροφή, ενώ τα τα στελέχη της δεσμεύτηκαν για την ανοικοδόμηση της γέφυρας.

«Κάνοντας τους υπολογισμούς, σύντομα φθάσαμε στο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ (…). Πρόκειται για χρήματα που θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα» είπε ο Καστελούτσι.

Ερωτηθείς εάν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρρευση, ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade απάντησε: «οι συγγνώμες και οι ευθύνες είναι πράγματα που συνδέονται μεταξύ τους. Ζητάς συγγνώμη εάν νιώθεις ότι είσαι υπεύθυνος».

Όπως συμπλήρωσε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα των αρχών όπου θα καθορίζεται ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάρρευση.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ξεκαθάρισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει στη θέση του, παρά τις κυβερνητικές απαιτήσεις για παραίτηση ή παύση από τα καθήκοντά του.

Πηγή: lifo.gr