“Υπό συνθήκες απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης” η κράτηση του Μουσταφά από τις κυπριακές Αρχές;

“Υπό συνθήκες απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης” η κράτηση του Μουσταφά από τις κυπριακές Αρχές;

Η ΚΙΣΑ με ανακοίνωσή της σχετικά με την έκδοση του Seif Eldin Mostafa Mohamed Emam στην Αίγυπτο κάνει λόγο για `εξευτελιστική μεταχείριση` του από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

“Η ΚΙΣΑ με λύπη της ανακοινώνει ότι ο κ. Εμάμ, άλλως γνωστός στα ΜΜΕ ως Αιγύπτιος Αεροπειρατής, υπό το βάρος της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης την οποία υπέστη από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας καθόλη τη διάρκεια κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές, αποφάσισε όπως αποσύρει όλες τις αιτήσεις του που εκκρεμούσαν ενώπιον του ΕΔΑΔ και του Διοικητικού Δικαστηρίου και παραδοθεί οικειοθελώς στις αιγυπτακές αρχές” αναφέρει.

Προσθέτει ότι “η ΚΙΣΑ είναι πεπεισμένη ότι η μακρόχρονη κράτησή του στο Φρουραρχείο και στο Μπλοκ 10 υπό συνθήκες απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης και η πλήρης άρνηση της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών να εξετάσει τα παράπονά του που κατ΄επανάληψη υπέβαλε μέσω τόσο της ΚΙΣΑ όσο και των δικηγόρων του, έκαμψε τις αντιστάσεις του Εμάμ με αποτέλεσμα να ζητήσει «οικειοθελώς» την παράδοσή του στις αιγυπτιακές αρχές και την απόσυρση όλων των υποθέσεών του στο πλαίσιο ενδεχομένως υποδείξεων είτε των αρχών της Δημοκρατίας είτε των αρχών της Αιγύπτου”.

Τέλος, η ΚΙΣΑ δηλώνει ότι “εξακολουθεί να θεωρεί τη Δημοκρατία υπεύθυνη για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Εμάμ και ότι η έκδοσή του στην Αίγυπτο τον θέτει σε σοβαρό κίνδυνο παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων του”, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί την υπόθεση και τον τρόπο μεταχείρισης του από τις αιγυπτιακές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ