Εξαήμερη κράτηση σε τρεις αλλοδαπούς στη Λάρνακα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Εξαήμερη κράτηση σε τρεις αλλοδαπούς στη Λάρνακα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον τριών αλλοδαπών ηλικίας 42, 23 και 21 ετών από την Παλαιστίνη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, καθώς και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις οκτώ χθες το πρωί, μέλη της Δύναμης διενήργησαν έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος, στην κατοικία 42χρονου στην επαρχία Λάρνακας.

Κατά την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι παρόντες ήταν εκτός από τον 42χρονο και δύο άλλα άτομα ηλικίας 23 και 21 ετών.

Η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισε  αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών, ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλα αντικείμενα.  Ακόμα εντοπίστηκαν ποσό πέραν των 2650 ευρώ, 3120 δολάρια και 50 σέκελ.

Ανακρινόμενοι οι τρεις δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των ανευρεθέντων και η Αστυνομία τους συνέλαβε για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Ακολούθως εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψή τους, στη βάση μαρτυρίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων τεσσάρων κατοικιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ 12ης και 13ης Αυγούστου 2018 στην επαρχία  Λάρνακας.

Η περιουσία που εντοπίστηκε στην κατοικία του 42χρονου κατακρατήθηκε για περαιτέρω εξετάσεις, αφού διερευνάται κατά πόσον αποτελεί προϊόν κλοπής.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει των δικαστικών ενταλμάτων και σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για έξι ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.