Αλ.Τσίπρας: Ο Κόφι Ανάν ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα

Αλ.Τσίπρας: Ο Κόφι Ανάν ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα

«Ο Κοφι Ανάν υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της εποχής μας, ένας ηγέτης που με τη δράση του ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα. Οραματιστής της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών, εργάστηκε με πάθος για τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας» σημειώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τον θάνατο του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Ο Κόφι Ανάν θα παραμείνει στις μνήμες μας για τις προσπάθειες του για την προώθηση της ειρήνης και της διπλωματίας, παρά τη μη συμφωνία μας ορισμένες φορές μαζί του, τα προοδευτικά του ιδανικά και το ανθρωπιστικό του έργο», σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του για την απώλεια του πρώην ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, ο Κόφι Ανάν αφήνει ως παρακαταθήκη την πολυετή προσφορά του στη Γκάνα, στην Αφρική και στον ΟΗΕ, έναν Οργανισμό του οποίου τις αξίες και αρχές η Ελλάδα ασπάζεται και υποστηρίζει διαχρονικά» καταλήγει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.