Συνελήφθη 66χρονος για την χθεσινή φωτιά στο Μηλικούρι

Συνελήφθη 66χρονος για την χθεσινή φωτιά στο Μηλικούρι

Στη σύλληψη 66χρονου προχώρησαν χθες η Αστυνομία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι στο δάσος στην περιοχή Μηλικουρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στη βάση μαρτυρίας, εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 66χρονου, ο οποίος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ΤΑΕ Μόρφου.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 13:20 σε δύσβατη περιοχή της κοινότητας Μηλικουρίου. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 17:15, αφού έκαψε 10 εκτάρια πευκοδάσους και άλλης άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση της ασχολήθηκαν 30 Δασικοί Λειτουργοί και 80 Δασοπυροσβέστες με 28 πυροσβεστικά οχήματα και τρεις προωθητές γης, 5 πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης έξι πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Για τον συντονισμό των δυνάμεων της κατάσβεσης, στην περιοχή μετέβηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας για έλεγχο τυχόν αναζωπυρώσεων.