Σύλληψη αξιωματικού αστυνομίας και δυο άλλων προσώπων για αδικήματα στη Λεμεσό

Σύλληψη αξιωματικού αστυνομίας και δυο άλλων προσώπων για αδικήματα στη Λεμεσό

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία εναντίον τριών προσώπων, μεταξύ αυτών και ένας 47χρονος αξιωματικός της Αστυνομίας, για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 9 με 28 Ιουνίου 2018 στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εναντίον των τριών προσώπων, ηλικίας 47, 43 και 19 ετών, διερευνάται υπόθεση σε σχέση με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για αποτροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμού μαρτύρων, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και αδικήματα του περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμου.

Επιπλέον για τον 47χρονο, διερευνώνται και τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, ως επίσης και αδικήματα του περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς Νόμου, του περί της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από Αξιωματούχους και Λειτουργούς του Δημοσίου και του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν σήμερα βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΕΓΚΛΗΜΑ