Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ πρέπει να εφαρμόζονται, λέει ο ΓΓ του ΣτΕ

Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ πρέπει να εφαρμόζονται, λέει ο ΓΓ του ΣτΕ

Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να εφαρμόζονται, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπμγιορν Γιάγκλαντ, σε σχέση με την αποφυλάκιση του Ιλγκάρ Μαμάντοφ, ενός πολιτικού αντιφρονούντα στο Αζερμπαϊτζάν.

Χαιρετίζοντας την απόφαση τοπικού δικαστηρίου για την αποφυλάκιση Μαμάντοφ, ο κ. Γιάγκλαντ ανέφερε επίσης ότι στην Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι και αθώοι άνθρωποι να στερούνται την ελευθερία τους.

Την αποφυλάκιση του Αζέρου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά από πέντε χρόνια κάθειρξης, χαιρέτισε και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Liliane Maury Pasquier.

Τον Μάιο του 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε καταδικάσει το Αζερμπαϊτζάν στην υπόθεση του Ιλγκάρ Μαμάντοφ, εκ των ηγετών του Ρεπουμπλικανικού Εναλλακτικού Κινήματος. Το ΕΔΑΔ είχε αποφανθεί ότι ο πραγματικός σκοπός της δίωξης και κράτησης του κ. Μαμάντοφ ήταν για να του κλείσουν το στόμα ή για να τον τιμωρήσουν λόγω της κριτικής που άσκησε στην Κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ