Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή οποιουδήποτε από τους τραυματίες στο Λονδίνο

Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή οποιουδήποτε από τους τραυματίες στο Λονδίνο

Η ζωή κανενός από τους τραυματισθέντες στο περιστατικό με το αυτοκίνητο που προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, το πρωί, δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως κάποιοι πεζοί είχαν υποστεί τραυματισμούς. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και τουλάχιστον ένας ποδηλάτης.

Οι εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης του οδηγού του οχήματος δείχνουν αστυνομικούς να απομακρύνουν έναν νεαρό στον οποίο είχαν περαστεί χειροπέδες.

Στο σημείο βρίσκονται έως και 200 αστυνομικοί, ενώ εμφανίστηκαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της αστυνομίας για το ενδεχόμενο το όχημα να ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.\

Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες του Κοινοβουλίου – Υπάρχουν τραυματίες

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κατά πόσον θεωρείται ότι πρόκειται για επίθεση με τρομοκρατικό κίνητρο ή για οδικό ατύχημα, αν και οι αρχές έχουν θέσει σε ισχύ αποκλεισμό της περιοχής του Γουέστμινστερ, σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπει  αντιτρομοκρατικός νόμος.

Το μυαλό όλων ανατρέχει στην προ 17 μηνών επίθεση στην ίδια περιοχή από τον Καλίντ Μασούντ, ο οποίος είχε σκοτώσει με το όχημά του τέσσερα άτομα στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τον αστυνομικό φρουρό του κοινοβουλίου Κιθ Πάλμερ.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο δεν πραγματοποιεί πολιτικές εργασίες λόγω θερινών διακοπών.

Πηγή: ΚΥΠΕ