Χαιρετίζει η ελληνική πολιτική ηγεσία την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Χαιρετίζει η ελληνική πολιτική ηγεσία την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης εδώ και πέντε μήνες.

Το τουρκικό δικαστήριο εξέτασε το αίτημα των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη και αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν, πλέον, λόγοι να παραμένουν προφυλακιστέοι. Στη σημερινή συνεδρία του δικαστηρίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες και ζήτησαν εκ νέου την αποφυλάκισή τους.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά»

Ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

«Ψυχή και Πίστη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας, συγκίνηση για τις οικογένειές τους. Μια χαρμόσυνη είδηση σε ένα μαύρο καλοκαίρι» σχολίασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ