Αποκαθίστανται οι προσόψεις κατοικιών και λιθοστρώνονται δρόμοι στον Κάθηκα

Αποκαθίστανται οι προσόψεις κατοικιών και λιθοστρώνονται δρόμοι στον Κάθηκα

Σημαντικά έργα προωθούνται στον Κάθηκα, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, σημειώνοντας πως η τέταρτη φάση της λιθόστρωσης δρόμων με κόστος 348.000 ευρώ θα συμπληρωθεί αρχές του 2019.

Η υλοποίηση όλων των φάσεων, μέσα από τους ετήσιους Κρατικούς Προϋπολογισμούς, φθάνει το 1 περίπου εκατομμύριο ευρώ και το έργο αναβαθμίζει σημαντικά την παραδοσιακή εικόνα της κοινότητας, δήλωσε η κ. Λάμπρου στο ΚΥΠΕ.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως πριν από μερικούς μήνες συμπληρώθηκε το έργο που αφορούσε την αποκατάσταση των προσόψεων κατοικιών του πυρήνα έναντι δαπάνης ύψους 224.000 ευρώ. Επίσης, πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, της δημιουργίας Πολυδύναμου Περιφερειακού Κέντρου Ενασχόλησης και Εκπαίδευσης Νέων με ποσό χρηματοδότησης 1,2 εκατομ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης εννέα μήνες.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή των Κοινοτήτων Ακάμα για ορθολογική ανάπτυξη με παράλληλη διατήρηση του περιβάλλοντος και του Εθνικού Πάρκου. Στους Κρατικούς Προϋπολογισμούς περιλαμβάνεται ετησίως ποσό 2,65 εκατομ. πέραν των ευρωπαϊκών κονδυλιών ώστε να υλοποιηθούν έργα που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων.

Η σταθερή ανάδειξη της περιφέρειας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του τοπικού πληθυσμού, αποτελούν σταθερές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ