Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Σταθμών Αιμοδοσίας στις 13-14 Αυγούστου 2018

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Σταθμών Αιμοδοσίας στις 13-14 Αυγούστου 2018

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι μέχρι στιγμής, τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε πλήρης επάρκεια αίματος και όλα τα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν με παράγωγα αίματος, τα οποία είχαν όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας.

“Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αιμοδότες που με την προσφορά τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας. Η προσφορά αυτή μεταφράζεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής πολλών ασθενών μας και σε πολλές περιπτώσεις είναι καταλυτικής σημασίας για να σωθούν οι ζωές συνανθρώπων μας” αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το ΓΤΠ.

Προστίθεται ότι “με την ευκαιρία, καλούμε τους αιμοδότες που δεν έχουν προσφέρει αίμα πρόσφατα αλλά και όσους επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, να το πράξουν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13-19 Αυγούστου, οπότε και παρουσιάζονται διαχρονικά δυσκολίες στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, κυρίως εξαιτίας της απουσίας πολλών σε θερινές διακοπές”.

Ως εκ τούτου, για διευκόλυνση των αιμοδοτών, όλοι οι Σταθμοί Αιμοδοσίας παγκύπρια θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο την Δευτέρα και την Τρίτη, 13 και 14 Αυγούστου 2018. Συγκεκριμένα, ο Σταθμός Αιμοδοσίας στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης θα λειτουργεί από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., ενώ οι υπόλοιποι Σταθμοί θα λειτουργούν από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ., με ενισχυμένο προσωπικό.
Από την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, οι Σταθμοί Αιμοδοσίας θα λειτουργήσουν ξανά με το καθιερωμένο ωράριο, ως ακολούθως:
Λευκωσία: Σταθμός Αιμοδοσίας, Κέντρο Υγείας Έγκωμης
Δευτέρα – Παρασκευή: 7:30 π.μ. – 8:00 μ.μ., Σάββατο 8:30 π.μ.– 1:30 μ.μ.
Υπόλοιπες Επαρχίες: Τράπεζες Αίματος Γενικών Νοσοκομείων
Δευτέρα – Παρασκευή: 7:30 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Παράλληλα, θα διοργανώνονται εξωτερικές αιμοδοσίες, το πρόγραμμα των οποίων ανακοινώνεται εβδομαδιαία.
Με το σύνθημα «Και το καλοκαίρι δίνουμε αίμα… Γιατί οι ανάγκες σ’ αυτό χτυπούν στο κόκκινο!», συνεχίζουμε να προσφέρουμε αίμα, για το καλό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ