Το Υπ. Υγείας διόρισε ερευνώντα λειτουργό για το περιστατικό θανάτου του 8χρονου κοριτσιού

Το Υπ. Υγείας διόρισε ερευνώντα λειτουργό για το περιστατικό θανάτου του 8χρονου κοριτσιού

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα στο διορισμό ερευνώντα λειτουργού, για διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας, σε σχέση με διερεύνηση ενδεχομένου ιατρικής αμέλειας στο περιστατικό θανάτου 8χρονου παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας απαντά στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη στο ΚΥΠΕ “περί μη ανταπόκρισής του στο αίτημα της Αστυνομίας για ορισμό ερευνώντα λειτουργού, για διερεύνηση του ενδεχομένου ιατρικής αμέλειας στο περιστατικό θανάτου 8χρονου παιδιού” και διευκρινίζει ότι “στις 11 π.μ. διαβιβάστηκε στον Βοηθό Αρχηγό της Αστυνομίας επιστολή ορισμού ερευνώντα λειτουργού, για διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας».

Επίσης, διευκρινίζει ότι το σχετικό αίτημα της αστυνομίας λήφθηκε χθες το απόγευμα.

“Ως εκ τούτου”, σημειώνει το Υπουργείο, «οι αναφορές περί μη ανταπόκρισης του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα της Αστυνομίας δεν ευσταθούν».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί  με το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή το Υπουργείο Υγείας δεν τους είχε ενημερώσει για τον διορισμό οποιουδήποτε.

«Δεν ορίστηκε ακόμα ερευνώντας λειτουργός. Η αστυνομία δεν πήρε απάντηση ακόμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελίδης.