Αστυνομικός φέρεται να απέσπασε €12.000 από πολίτες

Αστυνομικός φέρεται να απέσπασε €12.000 από πολίτες

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας διερευνά υπόθεση διαφθοράς κατά αστυφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, ο οποίος σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις φέρεται να έδωσε υποσχέσεις σε πρόσωπα για εξασφάλιση μηχανοκινήτων οχημάτων, αναφέροντάς τους ότι έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία και ότι θα πωλούνταν σε δημόσιο πλειστηριασμό, από τα οποία απέσπασε ποσό πέραν των 12 χιλιάδων ευρώ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως διερευνώνται, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατάχρησης εξουσίας, δεκασμού δημοσίου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και αδικημάτων που αφορούν τον περί πρόληψης διαφθοράς νόμο και τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ποινικοποίηση της διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ο ύποπτος φέρεται να έδωσε υποσχέσεις σε πρόσωπα για εξασφάλιση μηχανοκινήτων οχημάτων, αναφέροντάς τους ότι έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία και ότι θα πωλούνταν σε δημόσιο πλειστηριασμό. Με τον τρόπο αυτό απέσπασε από τα πρόσωπα αυτά ποσό πέραν των 12 χιλιάδων ευρώ, σημείωσε.

Αφού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, πρόσθεσε, συνελήφθη σήμερα το πρωί και οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο οκτώ ημερών.

Παράλληλα ανέφερε πως προχωρούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας και για να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως με αφορμή αυτή την υπόθεση η Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι είναι αποφασισμένη, εφαρμόζοντας την σχετική νομοθεσία να πατάξει τα κρούσματα διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

Η βούληση της Αστυνομίας αποδεικνύεται μέσα από το έργο της, σημείωσε και επεσήμανε πως κύρια αποστολή της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου είναι η συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για τη διερεύνηση υποθέσεων για πάταξη της διαφθοράς εντός του αστυνομικού σώματος.

«Η συγκεκριμένη υπηρεσία εργάζεται με μεθοδικότητα και αντικειμενικότητα, εξετάζοντας με λεπτομέρεια και επισταμένα όλες τις πληροφορίες, στοιχεία και δεδομένα που λαμβάνει», σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

‘Οσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, είπε ο κ. Αγγελίδης, «θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες πρέπει, να ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διερεύνηση στη βάση των αδικημάτων τα οποία εξετάζονται».