Πιθανόν να υπήρξαν κλήσεις προς το 112 που να έμειναν αναπάντητες αλλά υπήρξε άμεση ανταπόκριση λέει η Αστυνομία

Πιθανόν να υπήρξαν κλήσεις προς το 112 που να έμειναν αναπάντητες αλλά υπήρξε άμεση ανταπόκριση λέει η Αστυνομία

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς, και αφού η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν σε πλήρη κινητοποίηση, πιθανόν να υπήρξε αριθμός κλήσεων πολιτών προς το 112 οι οποίες έμειναν αναπάντητες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία προστίθεται πως αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχθηκε ταυτόχρονα, το τηλεφωνικό κέντρο.

Προστίθεται πως σε τέτοιες συνθήκες δεν ήταν εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι οι καλούντες, καθώς οι λειτουργοί εξυπηρέτησης και οι τηλεφωνικές γραμμές δεν είναι απεριόριστες και πως “το γεγονός αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ερμηνευθεί ως μη ανταπόκριση”.

Στην ανακοίνωσή της αναφορικά με δημοσιεύματα και καταγγελίες σχετικά με αναπάντητες κλήσεις από πολίτες προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς, η Αστυνομία σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης για το περιστατικό, τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες Υπηρεσίες, τέθηκαν σε πλήρη συναγερμό και ανταποκρίθηκαν άμεσα, τόσο από ξηράς όσο και δια θαλάσσης με σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

“Η έγκαιρη κινητοποίηση, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο, ώστε να εκκενωθεί έγκαιρα ο κατασκηνωτικός χώρος, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ή περιουσία, αλλά και στο να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η φωτιά”, προστίθεται.

“Μετά την εκδήλωση του περιστατικού, και αφού η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν σε πλήρη κινητοποίηση, πιθανόν να υπήρξε αριθμός κλήσεων πολιτών, προς το 112, οι οποίες έμειναν αναπάντητες. Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχθηκε ταυτόχρονα, το τηλεφωνικό κέντρο”, αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως σε τέτοιες συνθήκες δεν ήταν εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι οι καλούντες, καθώς οι λειτουργοί εξυπηρέτησης και οι τηλεφωνικές γραμμές δεν είναι απεριόριστες. “Το γεγονός αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ερμηνευθεί ως μη ανταπόκριση. Η κινητοποίηση του κοινού για τόσο σοβαρά περιστατικά είναι πάντοτε καλοδεχούμενη και φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπήρξε μαζική και αυθόρμητη”, προστίθεται.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται, η Αστυνομία τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό όπως και άλλα ανάλογης σοβαρότητας, αξιολογούνται με σκοπό τη συνεχή βελτίωση του τηλεφωνικού κέντρου και της γραμμής έκτακτης ανάγκης.