Δεν φαίνεται να υπάρχει φως για να υπάρξει και μια κατάληξη, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Δεν φαίνεται να υπάρχει φως για να υπάρξει και μια κατάληξη, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Δεν φαίνεται να υπάρχει φως για να υπάρξει και μια κατάληξη, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας και της μετέπειτα διαβούλευσης ανάμεσα στις τρεις Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι προφανώς δεν μπορεί να συνεχίζεται ένας διάλογος ο οποίος να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σωκράτους ήταν πλαισιωμένος από τους Προέδρους της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, καθώς και μέλη των Γραμματειών των τριών οργανώσεων.

«Μετά από τέσσερις ημέρες εντατικών διαβουλεύσεων είμαστε σε ένα στάδιο που αντιλαμβάνεστε και από τις συνεχείς και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις δεν φαίνεται να αποδίδει στο βαθμό, τουλάχιστον, που θα θέλαμε εμείς», είπε.

Εμείς, ανέφερε, «από την περασμένη Παρασκευή καταθέσαμε γραπτώς τις εισηγήσεις μας, καταθέσαμε γραπτώς αντισταθμιστικά συγκεκριμένα μέτρα που απαντούν στα μέτρα που έχει λάβει στις 4 Ιουλίου το Υπουργικό Συμβούλιο».

«Αναμέναμε από τον Υπουργό Παιδείας σήμερα, να έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα μέτρα που έχουμε προτείνει», πρόσθεσε.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε ο κ. Σωκράτους, ο Υπουργός έκανε μια πρώτη τοποθέτηση και θα μας αποστείλει απαντητική επιστολή μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Όμως, σημείωσε, «αυτό που πραγματικά μας ανησυχεί είναι ότι βρισκόμαστε 25 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 25 μέρες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου και στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να υπάρχει φως για να υπάρξει και μια κατάληξη σε όλο αυτό το πράγμα που ζούμε από τις 2 Ιουλίου μέχρι σήμερα».

Συνεπώς, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, «αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα πλέον είναι σε μια πολύ λεπτή ισορροπία», προσθέτοντας ότι «προφανώς, δεν μπορεί να συνεχίζεται ένας διάλογος ο οποίος να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα».

Σε ερώτηση αν αύριο θα συνέλθουν τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Σωκράτους είπε ότι τα Διοικητικά τους Συμβούλια θα συνέλθουν την Τρίτη, ούτως ώστε αύριο να υπάρχει ο χρόνος, ακριβώς, να γίνουν, έτσι, με πιο νηφάλιο τρόπο, οι αξιολογήσεις των όσων ακριβώς ζήσαμε από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα.

«Και επαναλαμβάνω ότι την Τρίτη θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων χωριστά και στη συνέχεια μαζί για να αξιολογήσουν τα δεδομένα», σημείωσε.

Σε παρατήρηση ότι η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας θα κατατεθεί την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι είναι ένα δεδομένο το οποίο θα το δουν την Τετάρτη, δηλαδή τα Κεντρικά θα εξουσιοδοτήσουν τις Γραμματείες, ενδεχομένως, να διαχειριστούν την κατάσταση ή ενδεχομένως να υπάρξει και νέα σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ