Ακιντζί: Είναι δικαίωμα των Τουρκοκύπριων να αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας

Ακιντζί: Είναι δικαίωμα των Τουρκοκύπριων να αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας

Είναι δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων να αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας είπε ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Σταφυλιού στην κατεχόμενη Γαλάτεια, που άρχισε χθες.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ακιντζί είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων η συμμετοχή τους σε διεθνεις αθλητικές, λαογραφικές, διοργανώσεις και δικαίωμα είναι και η συμμετοχή στην διεθνή διπλωματική σκηνή του ψευδοκράτους.

Οι Τουρκοκύπριοι για χρόνια υποφέρουν από τα «εμπάργκο», σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την απόκτηση των δικαιωμάτων αυτών είναι και αυτό θα γίνει με εντατικές διπλωματικές εργασίες.

Σε ομιλία του ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους λέγοντας ότι υπάρχει ανισότητα μεταξύ των εισαγωγών και εξαγωγών και ότι 20% των νέων είναι άνεργοι.

Ενώ οι εξαγωγές του ψευδοκράτους φτάνουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως οι εισαγωγές ξεπερνούν το ένα δις 700 εκατομμύρια δολάρια είπε ο κ. Ερχιουρμάν αναφέροντας ακόμα ότι, μόνο το 22% των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα και 41% στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι Τουρκοκύπριοι.