Συνάντηση ΥΠΕΣ με Τ/κ εκπαιδευτικούς

Συνάντηση ΥΠΕΣ με Τ/κ εκπαιδευτικούς

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Σενέρ Ερτσίλ και αντιπροσωπεία Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά από γάμους μεταξύ Τουρκοκυπρίων θεωρούνται με τη γέννηση τους Κύπριοι Πολίτες ανεξαρτήτως αν διαμένουν στις ελεύθερες ή κατεχόμενες περιοχές και τους εκδίδονται όλα τα νόμιμα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός, ανταποκρινόμενος σε ισχυρισμούς για περιπτώσεις παρατυπιών ή  μη έκδοσης των απαιτούμενων εγγράφων σε δικαιούχους, εξέφρασε στον   κ. Ερτσίλ την ετοιμότητα του Υπουργείου του όπως εξετάσει τάχιστα αυτές τις περιπτώσεις, όταν αυτές κατατεθούν ενώπιον του.

Τέλος,  ξεκαθάρισε ότι για τις πολιτογραφήσεις παιδιών Τουρκοκυπρίων με αλλοδαπούς, υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και σχετικές Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου από το 2007, οι οποίες άπτονται και σοβαρών ζητημάτων του εθνικού μας ζητήματος όπως ο εποικισμός και δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγή αυτής της πολιτικής.