Πρόδρομος Προδρόμου: Η Κύπρος οδηγείται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης

Πρόδρομος Προδρόμου: Η Κύπρος οδηγείται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης

Επιβεβαιώνεται ότι στην Κύπρο καταγράφεται η μεγαλύτερη πρόοδος και η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η Κύπρος οδηγείται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Σε γραπτή δήλωσή του για τη χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, EUROSTAT, σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία στην Ευρώπη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «επιβεβαιώνεται ότι στη χώρα μας καταγράφεται η μεγαλύτερη πρόοδος και σημειώνεται η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο δείκτης ανεργίας περιορίστηκε τον περασμένο Ιούνιο ακριβώς στο μισό σε σχέση με την κορύφωσή του στη διάρκεια της κρίσης, το 2014 (16,4%). Η μείωσή του σε ποσοστό 8,2% τοποθετεί την Κύπρο ακριβώς κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως κυρίως, επιβεβαιώνει την πορεία που οδηγεί τη χώρα μας σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, αυτές οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της απασχόλησης δημιουργούν καλύτερες συνθήκες, προκειμένου να εφαρμοσθεί και να αποδώσει η γενική στρατηγική της Κυβέρνησης για τη δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας, μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδυτών και της ενθάρρυνσης της οικονομικής δραστηριότητας σε τομείς όπου η χώρα μας παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να αξιοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο κεφάλαιο και ειδικότερα οι νέοι.