Μειώθηκε η εμπιστοσύνη των Τ/κ προς την «κυβέρνηση», σύμφωνα με έρευνα

Μειώθηκε η εμπιστοσύνη των Τ/κ προς την «κυβέρνηση», σύμφωνα με έρευνα

Η εμπιστοσύνη των Τουρκοκυπρίων προς την «κυβέρνηση» των τεσσάρων κομμάτων έχει μειωθεί κατά τους πρώτους μήνες της «διακυβέρνησης» και παράλληλα μειώθηκαν και οι ελπίδες ότι θα μπορούσε να επιλύσει προβλήματα της καθημερινότητας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Κέντρου μελετών, μετανάστευσης, ταυτότητας και δικαιωμάτων (CMIRS) στα κατεχόμενα.

Τα αποτελέσματα προβάλλει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» και γράφει ότι, κατά την «εκλογή» της παρούσας «κυβέρνησης», τον Φεβρουάριο, οι ελπίδες των Τ/κ ήταν αυξημένες ενώ τρεις μήνες μετά οι ελπίδες έχουν μειωθεί αφού δεν κατάφερε να επιλύσει σημαντικά εσωτερικά ζητήματα (παιδεία, υγεία) ενώ δεν κατάφερε ούτε να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, της αύξησης της πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων.

Ποσοστό 63,39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η «διακυβέρνηση» ήταν ανεπιτυχής στην αντιμετώπιση προβλημάτων ενώ ποσοστό 36,61% θεωρεί ότι η «κυβέρνηση» εφαρμόζει το «προεκλογικό» της πρόγραμμα με επιτυχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η εμπιστοσύνη των Τ/κ προς τον ηγέτη του Μουσταφά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα αφού τον Σεπτέμβριο του 2015 η βαθμολογία για την εμπιστοσύνη ήταν 3,06 (με βάση το 5) τον Ιανουάριο 2016 έφτασε το 3,34 ενώ τον Ιούνιο του 2018 ανήλθε στα 3,45.

Αναφέρεται ακόμα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνης το κέρδισε η «αστυνομία», της οποίας η βαθμολογία με βάση το 5, τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν 3,26 και τον Ιούνιο του 2018 έφτασε το 3,43.