Με απρόοπτα η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τις οργανώσεις εκπαιδευτικών

Με απρόοπτα η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τις οργανώσεις εκπαιδευτικών

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με θέμα το διάλογο για τον οικονομικό και εκπαιδευτικό εξορθολογισμό.

Η πρώτη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ ολοκληρώθηκε, ενώ η συνάντηση με την ΠΟΕΔ δεν ξεκίνησε λόγω της παρουσίας σε αυτήν των γονέων δημοτικής εκπαίδευσης και των νηπιαγωγείων .

Παρά τις διαβουλεύσεις που υπήρχαν μεταξύ της ηγεσίας της ΠΟΕΔ και του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης για να αρχίσει ο διάλογος με την ΠΟΕΔ, καθώς και του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού με τον Υπουργό Παιδείας, δεν κατέστη δυνατόν να αρχίσει ο διάλογος. Στην αίθουσα παραμένουν οι γονείς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς την παρουσία της ΠΟΕΔ, η οποία αναμένει έξω να αποχωρήσουν οι γονείς και να δουν αν θα έχουν διάλογο με τον Υπουργό. Στις 16:00 είχε προγραμματιστεί να αρχίσει η συνάντηση με την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι ξεκίνησε ο κύκλος του εντατικού διαλόγου και ευελπιστούν να κλείσει με το καλύτερο τρόπο για το καλό της εκπαίδευσης.

Εξέφρασαν, είπε, την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν την προσπάθεια με στόχο να καταλήξουν στο  τέλος στο καλύτερο για την παιδεία, για την εκπαίδευση για όλους.

Αναφορικά με την άρνηση τους να είναι παρόντες οι γονείς  Μέσης
Εκπαίδευσης, οι οποίοι βγήκαν από την αίθουσα για να μπουν μετά το τέλος της συνάντησης με την ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Σωκράτους είπε ότι δεν αποκλείουν από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και δεν έχουν δικαίωμα να αποκλείσουν τους γονείς και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για εργασιακά ζητήματα δεν αφορά τους γονείς αλλά είναι κάτι που θα συζητήσουν με τον εργοδότη τους.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι νοιώθουν αρκετά πικραμένοι από τη στάση των εκπαιδευτικών και όπως πληροφορήθηκαν δεν μίλησαν μόνο για εργασιακά θέματα με την ΟΕΛΜΕΚ.