23/07/2018 18:01

Δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες Χασαπόπουλου, απαντά το ΥΠΑΜ σε αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες Χασαπόπουλου, απαντά το ΥΠΑΜ σε αναρτήσεις στις οποίες προέβη το τέως στέλεχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΑΜ σημειώνεται ότι για το ειδικό θέμα που αναφέρεται στη καταγγελία, “φαίνεται ότι ο κ. Χασαπόπουλος αναμασάει καταγγελίες που ήδη αξιολογήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και η κατάληξη ήταν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν”.

“Ως βασική αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες καταγγελίες θα πρέπει να αξιολογούνται και να διεξάγεται η δέουσα έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Δηλώνουμε ότι στην υπό αναφορά περίπτωση ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και μετά από συζήτηση το  Συμβούλιο Προσφορών Άμυνας και Ασφάλειας, στην παρουσία αρμόδιου λειτουργού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αποφάσισε να εγκρίνει την αγορά συγκεκριμένου εξοπλισμού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το ΥΠΑΜ διευκρινίζει ότι πέρα από αυτό, σε πρόσφατη συνάντηση αρμοδίων “επιβεβαιώθηκε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν προέκυψε θέμα που να αποτρέπει τη προώθηση της αγοράς του εξοπλισμού”.

“Μέριμνα του Υπουργείου Άμυνας είναι η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ε.Φ. και παράλληλα η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και της αναγκαίας διαφάνειας. Προσοχή να μην οδηγηθούμε σε απραξία και στασιμότητα που αποτέλεσμα θα έχει την αποδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Ε.Φ. Καταγγελίες όπως αυτή του κ. Χασαπόπουλου, όταν υπάρχουν, αξιολογούνται  από τους αρμόδιους αλλά όταν εξαντλείται  το θέμα δεν θα πρέπει να επανέρχονται με κίνδυνο την αποψίλωση της Ε.Φ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: