16/07/2018 17:29

Ακόμα ένα μετάλλιο για την Κύπρο στη 12η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων

Ακόμα ένα μετάλλιο πέτυχε η Κύπρος στη 12η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων.

Η Κύπρος συμμετείχε και φέτος στην 26η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής – BOI 2018 (26th Balkan Olympiad in Informatics) και στη 12η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων  – JBOI 2018 (12th Junior Balkan Olympiad in Informatics), που πραγματοποιήθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας από τις 7 μέχρι τις 13 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο μετάλλιο στην JBOI με το μαθητή Χρήστο Φαλά.

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Κύπρο, καταρτίστηκε με βάση τα αποτελέσματα του ετήσιου Παγκύπριου διαγωνισμού που διοργανώνει το Cyprus Computer Society και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και προγραμματισμό. Για την προετοιμασία των διαγωνιζομένων  έγιναν εντατικά μαθήματα πληροφορικής και προγραμματισμού από το CCS και το Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ).

Το CCS συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην Κυπριακή αποστολή και ιδιαίτερα τον Χρήστο Φαλά για την επιτυχία του. Συγχαίρει επίσης του καθηγητές/εκπαιδευτές που προσέφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους για την προετοιμασία των μαθητών, με ιδιαίτερη μνεία στους Πάνο Ηρακλέους και Παύλο Παυλικά.

Στην αποστολή συμμετείχαν 8 μαθητές και 3 συνοδοί. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη BOI ήταν οι Χάρης Γεωργίου, Ιάσωνας Γεωργίου, Ανδρέας Καλαβάς και Αριστείδης Τζιαπούρας, ενώ στη JBOI οι Μάρκος Καλαβάς, Θεόδωρος Νικολάου, Κώστας Τζιαπούρας και Χρήστος Φαλάς. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Άκης Συκοπετρίτης, καθηγητής Πληροφορικής, και συνοδοί οι Μιχάλης Ψάλιος και Ανδρόνικος Χαραλάμπους.

Tags:
Cheap Website Traffic