Το ποσό για την επιστροφή των Μαρωνιτών στο επίκεντρο στα κατεχόμενα

Το ποσό για την επιστροφή των Μαρωνιτών στο επίκεντρο στα κατεχόμενα

Διέψευσε την πληροφορία ότι ποσό 3,5 εκ ΤΛ (0,7 εκ ευρώ) που είχε διατεθεί για την «πρωτοβουλία για τους Μαρωνίτες» (σσ: έτσι αναφέρεται η πρόθεση για την επιστροφή των Μαρωνιτών), διατέθηκε για τους μισθούς των υπαλλήλων που εργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό, ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς.

Απαντούσε σε ερωτήσεις της ηλεκτρονικής εφημερίδας Κίπρις ποστασί κατόπιν ανάρτησης του γνωστού Τ/κ δημοσιογράφου και ερευνητή, Μετέ Χατάι, ότι έχει φτάσει κοντά του μια τέτοια πληροφορία, την οποία και επέκρινε. Όπως ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Χατάι, το ποσό των 3,5 εκ ΤΛ είναι μέρος του συνολικού ποσού των 8,5 εκ ΤΛ (1,7 εκ ευρώ) που διατέθηκε για αυτή την πρωτοβουλία, όπως την ονομάζουν.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς, κληθείς να σχολιάσει αυτό τον ισχυρισμό, είπε ότι πρόκειται για ένα ποσό που έχει προϋπολογισθεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό και «βρίσκεται στον τόπο του», προσθέτοντας ότι για να γίνει μια τέτοια μεγάλη πληρωμή χρειάζεται άδεια του «υπουργικού συμβουλίου», υπονοώντας ότι δεν δόθηκε τέτοια άδεια.

Ο Χατάι απάντησε πάλι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ως δημοσιογράφος θα παρακολουθεί το θέμα της διάθεσης του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Το θέμα των Μαρωνιτών είχε απασχολήσει την προηγούμενη εβδομάδα τη συνάντηση των τεσσάρων προέδρων της κομματικής συμμαχίας με τον Τ/κ ηγέτη.