Τα Starbucks σταματούν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια και αλλάζουν τα ποτήρια τους

Τα Starbucks σταματούν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια και αλλάζουν τα ποτήρια τους
Booking.com

Τα Starbucks θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια σε όλα τους τα καταστήματα παγκοσμίως μέχρι το 2020 στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας για πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις.   

Η εταιρία με έδρα το Σιάτλ ανακοίνωσε σήμερα πως αντί για πλαστικά θα αρχίσει να χρησιμοποιεί καλαμάκια από άλλα υλικά αλλά και ποτήρια κατάλληλα σχεδιασμένα ώστε να μην χρειάζονται καλαμάκια.

Στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να υπάρχουν σε επιλεγμένα καταστήματα Starbucks της Ευρώπης, αρχικά σε Γαλλία και Ολλανδία και αργότερα στη Μεγάλη Βρετανία, ειδικά ποτήρια για κρύα ροφήματα που δεν θα χρειάζονται καλαμάκι.

 

Tα πλαστικά καλαμάκια συνιστούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αλλά αποτελούν μόνο το 4% των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους περίπου 9 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που περισυλλέγεται κάθε χρόνο από τη θάλασσα, καλαμάκια είναι περίπου 2.000 τόνοι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως τα καλαμάκια είναι λίγα, απλώς είναι μικρότερα σε όγκο από άλλους είδους πλαστικά σκουπίδια και σαφώς πιο ελαφριά.

Ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να πιέζουν τις επιχειρήσεις να βάλουν τέλος στα πλαστικά καλαμάκια επειδή καταλήγουν στον ωκεανό και βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή. Οι πιέσεις έγιναν εντονότερες ειδικά μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το 2015 και έδειχνε διασώστες να προσπαθούν να αφαιρέσουν ένα καλαμάκι από την μύτη μια θαλάσσιας χελώνας, διαδικασία που της προκαλούσε τεράστιο πόνο.

Πηγή: www.lifo.gr

Κατηγορία LIFE