04/07/2018 15:58

Αβ. Νεοφύτου: Ο διορισμός Λουτ το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

Σημαντική εξέλιξη είναι ο διορισμός της Τζέιν Χολ Λουτ γιατί αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα που απαιτείται να γίνει ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμα ότι πρόκειται για ένα βήμα το οποίο εκκρεμούσε εδώ και μήνες αφού η Τουρκία, μέχρι χθες, δεν έδιδε τη συγκατάθεσή της για το διορισμό της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις των δυο πλευρών αλλά και των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ετοιμότητα αλλά και την αποφασιστικότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με το πλαίσιο Γκουτέρες να αποτελεί τη βάση για συζήτηση με στόχο την επίτευξη λύσης στις παραμέτρους των ψηφισμάτων του Σ.Α. ΟΗΕ αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών”, ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι το κόμμα του επαναλαμβάνει τη στήριξή του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και σημειώνει ότι η επανέναρξη των συνομιλιών είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι μόνο μέσα από το διάλογο με στόχο μια βιώσιμη λύση, χωρίς εγγυήσεις, μπορούν να αποτραπούν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και να καταστεί η Κύπρος «ένα φυσιολογικό κράτος».

Tags:
Cheap Website Traffic