03/07/2018 19:49

Έβαλαν στο Stop List του αεροδρομίου Κύπριο φοιτητή για απλήρωτο πρόστιμο… 12 ολόκληρων ευρώ!

Πραγματικά από τις περιπτώσεις που γελάει ακόμα και το παρδαλό κατσίκι, εφόσον ακόμα και να προβεί κανείς σε παράπονο ακούει το κλασσικό “μα ο νόμος είναι νόμος κύριε”. 

Το περιστατικό αυτό συνέβη στην Κύπρο και αφορά περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη φοιτητής, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 12 ευρώ και κάτι ψιλά, ωστόσο επειδή αυτό έμεινε απλήρωτο, έφτασε τα 17!

Όπως πληροφορούμαστε, συγγενικό του πρόσωπο κλήθηκε από τις Αρχές, όπου τον ενημέρωσαν ότι ο φοιτητής μπήκε στο stop list με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδεύσει από και προς το νησί μας!

Βεβαίως, η επόμενη ερώτηση του συγγενικού προσώπου του φοιτητή ήταν “μα για τι ποσό μιλούμε”, για να λάβει την απάντηση: 12 ευρώ και κάτι, τον έπιασε η κάμερα και το πρόστιμο επειδή έμεινε απλήρωτο, έγινε 17! Ο διάλογος συνέχισε όπως το φαντάζεστε.

– Μα καλά για τέτοιο ποσό μπήκε στο stop list;

– Κύριε ο νόμος είναι νόμος

– Οκ, θα περάσω να το πληρώσω εγώ… (γέλια)

Και να αποδεχτούμε την γνωστή ατάκα “μα ο νόμος είναι νόμος”, προκύπτει μια άλλη ερώτηση. Ο νομοθέτης δεν σκέφτηκε να βάλει κατώτατο όριο οφειλόμενου ποσού στο πρόστιμο; Βέβαια εδώ ξεπουλήσαμε ακόμα και τον Συνεργατισμό, γιατί να κάνουμε και άλλα, γελοία, να ολοκληρώσουμε τον εξευτελισμό αυτό του κράτους;

 

Tags: