14/06/2018 19:49

Οι επιστολές στο Προεδρικό που θυμίζουν στον Νίκο Αναστασιάδη ότι δεσμεύτηκε – Η μια φέρει υπογραφή Πολιτικού Αρχηγού

Προσωπική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 12 Ιουνίου 2018, απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης για το καυτό, όπως το χαρακτήρισε, θέμα της λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη το θέμα αυτό συζητήθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 Μαΐου 2018 και όπως σημειώνει του υποσχέθηκε να λάβει σχετική πρωτοβουλία.

Όπως πληροφορείται το i-eidisi, η επιστολή του κ. Περδίκη έρχεται να ενισχύσει επιστολή Δημοτικού Συμβούλου της Λεμεσού και εκ των εκπροσώπων του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λεμεσού, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις που είχε δώσει δημόσια όταν πρωτοξεκίνησε το ζήτημα της εργάσιμης Κυριακής τον Μάιο του 2013, για δύο θέματα. Η πρώτη δέσμευση αφορά στην δέσμευση του Προέδρου ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο και μέχρι το λιανικό εμπόριο να «βρει τα πόδια του» και η δεύτερη ήταν πως αν υπάρξει έστω και μια καταγγελία για εργασιακή εκμετάλλευση υπαλλήλων, το μέτρο αναστέλλεται άμεσα.

Στηρίζοντας τα επιχειρήματά του, ο Λεμεσιανός Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρει στην επιστολή του ότι: όσον αφορά την πρώτη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας “οι διακηρύξεις της κυβέρνησης το ξεκαθάρισαν εδώ και καιρό ότι η κρίση είναι παρελθόν άρα αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση την πρώτη δέσμευσή” και συνεχίζοντας αναφέρει για την δεύτερη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι: “όχι μόνο έγιναν εκατοντάδες παραβιάσεις αλλά ζούμε τον απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την δεύτερη δέσμευση”.

Η επιστολές Περδίκη αλλά και Δημοτικού Συμβούλου καταλήγουν στο ότι πρέπει να αναληφθεί μια πρωτοβουλία για την επίλυση αυτού του προβλήματος που ταλαιπωρεί, όπως αναφέρουν, τις μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

 

 

Tags:
Cheap Website Traffic