Ποιο κινητό τηλέφωνο έριξε από την κορυφή των πωλήσεων το iPhone X της Apple

Ποιο κινητό τηλέφωνο έριξε από την κορυφή των πωλήσεων το iPhone X της Apple

Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως η ναυαρχίδα της Apple, το iPhone X δεν είναι πλέον στην κορυφή της δημοτικότητας των smartphones δίνοντας τη θέση του σε έναν σημαντικό ανταγωνιστή.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το iPhone X κυκλοφόρησε περισσότερο από έξι μήνες πριν. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε ακόμη να καυχηθεί πως είναι το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Το Galaxy S9 + πήρε τη θέση του στην κορυφή, έχοντας κυκλοφορήσει νωρίς την άνοιξη.

Το iPhone X ήταν ακόμα το πιο δημοφιλές μοντέλο της Apple τον Απρίλιο, τον πιο πρόσφατο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την Research Counterpoint.

Μέχρι τότε κατείχε το 2,3% της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Το iPhone 8 Plus πολύ κοντά στο X, και το iPhone 8 ακολουθεί με 2,2%. Όμως και τα τρία κινητά τηλέφωνα της Apple βρίσκονται λίγο πιο πίσω από το Galaxy S9 + και το S9 που κατέχουν έκαστο το 2,6% της αγοράς.

Η έρευνα Counterpoint εξήγησε τα αποτελέσματα. «Η Apple υποχώρησε σε μηνιαία βάση λόγω της εποχικότητας», αναφέρει το ερευνητικό σημείωμα. «Η Apple συνεχίζει να κυριαρχεί στα παγκόσμια best-seller μοντέλα smartphone και κατέχει πέντε σημεία στη λίστα».

Με πληροφορίες από Cult of Mac

Κατηγορία TECH