Δέσμευση Καδή για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη αποζημίωση αγροτών

Δέσμευση Καδή για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη αποζημίωση αγροτών

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στην Κυπερούντα. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό πνεύμα στην Κυπερούντα, οι παραγωγοί και οι κοινοτάρχες του συμπλέγματος Κοινοτήτων Νότιας Πιτσιλιάς ενημερώθηκαν από τον Υπουργό για την άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου του όσο και του ΟΓΑ για καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειές τους, ώστε να τους καταβληθεί το 50% των αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό και το υπόλοιπο σε μεταγενέστερο στάδιο».

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, «ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για υλοποίηση των Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι σε πρώτη φάση, θα καταβληθεί ποσοστό 50% όλων των εκτιμώμενων αποζημιώσεων, ενώ σε δεύτερη φάση, αφού ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις και οριστεί επακριβώς το ύψος των αποζημιώσεων, θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό αποζημίωσης».

Από την πλευρά τους, συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι αγρότες της περιοχής, αφού ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την εκεί παρουσία του, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τις γενικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ ειδική αναφορά έκαναν στο θέμα της έγκαιρης αποζημίωσής τους για τις πρόσφατες ζημιές που υπέστησαν».

Ο κ. Καδής, αναφέρεται, «επανέλαβε τη θέση του ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα βρίσκονται πάντα κοντά στη βάση για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται».

Επίσης, σημειώνεται, «αναφέρθηκε εκ νέου στη δέσμευση της Κυβέρνησης για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων γεωργών, αναγνωρίζοντας τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει».