Κυπριακή συμμετοχή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Κυπριακή συμμετοχή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κυπριακή ομάδα νέων θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge (ECSC), σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διαγωνισμός για την επιλογή και αποστολή της κυπριακής αντιπροσωπίας τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (European Union Agency for Network and Information Security -ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.

Για τη δημιουργία της ομάδας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό ECSC αναζητούνται άτομα ηλικίας 14-25 ετών τα οποία μέσα από διάφορα στάδια αξιολόγησης θα επιλεγούν από την ομάδα των μεντόρων που θα αναλάβουν τη διαδικασία επιλογής, εκπαίδευσης και προετοιμασίας των υποψηφίων. Η Εθνική Κυπριακή Ομάδα θα αντιπροσωπεύσει στον επόμενο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο 2018.

Λεπτομέρειες θα δοθούν σε εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουνίου, στο Mall of Cyprus στη Λευκωσία, στην Είσοδο 2 από τις 11:00 μέχρι και τις 15:00.

ΚΥΠΕ