22/05/2018 14:25

Πρόβλημα και στα δύο του πόδια έχει ο μαθητής που τραυματίστηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας

Ο μαθητής ο οποίος τραυματίστηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας διαγνώστηκε από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ότι έχει πρόβλημα και στα δύο του πόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία από την Ομοσπονδία Λευκωσίας ο μαθητής ο οποίος τραυματίστηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας μετά την απόλυση του από το Γενικό Νοσοκομείο έχει μεταβεί σε ιδιώτη γιατρό λόγω αφόρητων πόνων στα πόδια. Ο γιατρός τον παρέπεμψε σε εξειδικευμένο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου διαγνώστηκε ότι έχει πρόβλημα και στα δύο του πόδια.

«Θέτουμε το κάτωθι ερώτημα προς το Υπουργείο Υγείας: Ποιος ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του μαθητή και γιατί ο μαθητής έπρεπε να πάει σε ιδιωτικό κέντρο για να τύχει σωστής διάγνωσης; Ιδιαίτερα αφού προηγήθηκε νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο. Αναμένουμε επίσης την απολογία του Υπουργού Υγείας ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρθηκε σε «ανυπόστατους ισχυρισμούς των Οργανωμένων Γονιών» όταν πρώτοι ανέδειξαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους λανθασμένους χειρισμούς των λειτουργών υγείας», προστίθεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι Οργανωμένοι Γονείς ήταν πιο ενημερωμένοι από τους λειτουργούς του νοσοκομείου.

«Πιστεύουμε ότι ο κος Υπουργός πρέπει να σέβεται περισσότερο τους Οργανωμένους Γονείς και να εκτιμά το έργο που επιτελούν. Οι Γονείς έχουν όλα τα ιατρικά έντυπα που πιστοποιούν τα ιατρικά προβλήματα του παιδιού. Αναμένουμε ακόμα την απολογία του κ. Ηλιάδη, Διευθυντή Α’ Βοηθειών για τις δημόσιες δηλώσεις του ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες εξετάσεις στον μαθητή οι οποίες έδειξαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά κρατήθηκε για νοσηλεία μετά από παρέμβαση τρίτου προσώπου. Μήπως τελικά αυτό το τρίτο πρόσωπο είχε καλύτερες ιατρικές γνώσεις;», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι γονείς ζητούν από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση των γεγονότων και καλούν όλους να αφήσουν την έρευνα να εξελιχθεί χωρίς παρεμβάσεις και πιέσεις.

«Ευχόμαστε στον μαθητή ταχεία ανάρρωση και κουράγιο στην οικογένεια του και τους διαβεβαιώνουμε ότι οι Οργανωμένοι Γονείς θα είναι δίπλα τους σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για μία εις βάθος συζήτηση θεμάτων που άπτονται της των σχολείων και των μαθητών και αποδεχόμαστε την πρόσκληση», προστίθεται.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα νοσήλια του μαθητή θα καλυφθούν από το σχέδιο Ομαδικής Ασφάλειας Ατυχημάτων που έχει η Ομοσπονδία Λευκωσίας, το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου και του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας.

Tags: