Σε μερικές βδομάδες θα ξέρουμε τον προτιμητέο προσφοροδότη για την ΣΚΤ

Σε μερικές βδομάδες θα ξέρουμε τον προτιμητέο προσφοροδότη για την ΣΚΤ

Μερικές βδομάδες αναμένεται να διαρκέσει η διαδικασία επιλογής του προτιμητέου προσφοροδότη για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πηγές που εμπλέκονται στη διαδικασία, σήμερα έγινε το καθοριστικό βήμα στην όλη διαδικασία που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, με την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων από δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε και επίσημα ότι υπέβαλε προσφορά, ενώ το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, Αpollo Global Management, φέρεται να κατέθεσε τη δεύτερη δεσμευτική προσφορά.

Με βάση με εκτιμήσεις, και οι δύο προσφορές αφορούν στην εξαγορά του καλού κομματιού της ΣΚΤ.

Πλέον η Citigroup Global Markets Limited, ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΣΚΤ που τρέχει την διαδικασία θα αναλάβει να αναλύσει τις προτάσεις, θα ενημερώσει την Επιτροπεία της ΣΚΤ και ακολούθως θα υπάρξει περίοδος για διευκρινίσεις επί των προτάσεων αυτών.

Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν την συναλλαγή. Σε αυτό το στάδιο, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί συγκεκριμένο καταληκτικό όριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΚΤ, «η Eπιτροπεία της Τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ώστε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές και σε κατάλληλο χρόνο θα παράσχει επιπλέον πληροφορίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ