28/04/2018 21:45

Έτσι έπιασε η Αστυνομία τον «κατά συρροή δολοφόνο του Γκόλντεν Στέιτ»

Απαγγέλθηκαν σήμερα επισήμως κατηγορίες για φόνους εκ προμελέτης στον Τζόζεφ Ντι Άντζελο, που πιστεύεται ότι είναι ο δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ, ο οποίος είχε τρομοκρατήσει την Καλιφόρνια τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ο 72χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι του στο Σίτρους Χάιτς και τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας του Σακραμέντο, παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Ο δικαστής του ανέγνωσε τις κατηγορίες που του απήγγειλε σε σχέση με τον φόνο το 1978 της Κέιτι και του Μπράιαν Ματζιόρε στο Ράντσο Κόρντοβα, κοντά στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

«Έχω δικηγόρο»

«Έχετε δικηγόρο κ. Ντι Άντζελο, μπορείτε να πληρώσετε έναν ή θέλετε να διορίσουμε εμείς;», τον ρώτησε ο δικαστής.

Ο κατηγορούμενος απάντησε κάτι που δεν έγινε κατανοητό και ο δικαστής τον ρώτησε αν δεν κατάλαβε την ερώτηση. Τότε ο Ντι Άντζελο του είπε : «Έχω δικηγόρο».

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για πόσες υποθέσεις κατηγορείται;

Ο Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο κατηγορείται και σε άλλες έξι υποθέσεις φόνων που διαπράχθηκαν στις Όραντζ και Βεντούρα, στη νότια Καλιφόρνια. Οι αρχές τον υποπτεύονται για συνολικά 12 φόνους, περίπου 50 βιασμούς και όπως υπολογίζεται 120 διαρρήξεις.

40 χρόνια διαφυγής

Αφού κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης επί περισσότερο από 40 χρόνια, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε μερικές ημέρες χάρη σε δείγματα που πήραν από το DNA του, τα οποία συνέκριναν με τα προφίλ που υπήρχαν στη βάση δεδομένων ενός γενεαλογικού ιστοτόπου, του GEDmatch.

Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους πελάτες της σε ανακοίνωσή της ότι μολονότι ο ιστότοπός της ασχολείται με γενεαλογικές έρευνες, το DNA τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν συγγενείς τους που έχουν διαπράξει εγκλήματα ή έχουν υπάρξει θύματα και ότι θα έπρεπε να σβήσουν το προφίλ τους αν είχαν ανησυχίες.

Η έρευνα

Οι ερευνητές και η ομάδα της εισαγγελέως εξέτασαν τα γενεαλογικά δέντρα οικογενειών, το DNA των οποίων έμοιαζε με τα δείγματα που είχαν στα χέρια τους. Τελικά, την προηγούμενη Πέμπτη η έρευνα κατέληξε στον Ντι Άντζελο, ο οποίος ζούσε στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν πολλά από τα εγκλήματα, σε ένα προάστιο του Σακραμέντο και είχε τη σωστή ηλικία.

Στη συνέχεια όλα κύλησαν πολύ γρήγορα: η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί τον Ντι Άντζελο για να πάρει δείγματα του DNA από τα σκουπίδια του, τα οποία ανέλυσαν. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι αυτός είναι ο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ» και η Αστυνομία οργάνωσε την επιχείρηση της σύλληψής του.

Πηγή: newsbeast.gr

Tags: