Πρόεδρος: Στόχος η δημιουργία λειτουργικού κράτους, που θα είναι συμβατό με τις αρχές και αξίες της ΕΕ

Πρόεδρος: Στόχος η δημιουργία λειτουργικού κράτους, που θα είναι συμβατό με τις αρχές και αξίες της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι στόχος του είναι η δημιουργία ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο, σύγχρονο και απόλυτα συμβατό με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλληλοκατανόηση και συναντίληψη, έτσι ώστε “να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την ένταση που αναπτύσσεται γύρω μας”.

Σε πασχαλινό του μήνυμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η χαρμόσυνη είδηση «Χριστός Ανέστη!» φέρνει μήνυμα χαράς και ελπίδας για την ανθρωπότητα. «Φέρνει και το γενικότερο μήνυμα αγάπης και ειρήνης. Ένα επίκαιρο μήνυμα αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και αδελφοσύνης για την ανθρωπότητα», σημειώνει.

Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, είπε, «δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε την ανάγκη να προχωρήσουμε με σεβασμό προς όλους, να δεχτούμε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και να αποκλείσουμε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας».

Εξάλλου, συνεχίζει ο Πρόεδρος στο μήνυμά του, ούτε ακραίες ιδέες και φανατισμός, ούτε κηρύγματα αποκλεισμού και διακρίσεων ταιριάζουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας. Μια τέτοια διάθεση αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και συνεργασίας, σημείωσε, «θα πρέπει να διακρίνει τις σχέσεις όχι μόνο μεταξύ των πολιτών, αλλά και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων”.

Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε στην πορεία που θα βελτιώσει τη χώρα μας και θα δημιουργήσει μια καλύτερη Κύπρο για όλους.

“Με το ίδιο πνεύμα, προσεγγίζουμε και την προσπάθεια για να τερματίσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την κατοχή και τη διαίρεση της πατρίδας μας. Μόνο μέσα από τον αλληλοσεβασμό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αποτελεσματικό διάλογο, προκειμένου να επιτύχουμε την επανένωση, την απελευθέρωση της πατρίδας μας, αλλά και τη δημιουργία ενός κράτους που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαίρετα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τη μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα που οδηγούν στην ευημερία του συνόλου”.

Διαβεβαίωσε ότι οι δικές μας στοχεύσεις «δεν είναι η συνέχιση του απαράδεκτου στάτους κβο, αλλά η δημιουργία ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο, που θα είναι σύγχρονο και απόλυτα συμβατό, βεβαίως, με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλληλοκατανόηση και συναντίληψη, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την ένταση που αναπτύσσεται γύρω μας και να βρούμε τον δικό μας δρόμο ειρήνης και συνεργασίας, στη βάση πάντοτε του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και των αρχών της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου».

Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα, ειρήνη, ευτυχία και αγάπη.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ