Δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ακατάλληλο κρέας στην αγορά δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ακατάλληλο κρέας στην αγορά δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ακατάλληλα κρέατα ούτε παραβιάστηκε η κείμενη νομοθεσία παραγωγής μη ασφαλών τροφίμων, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ο οποίος σημείωσε ότι την περίοδο του Πάσχα εντατικοί είναι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν σημειωθεί οποιαδήποτε ουσιαστικής φύσης περιστατικά ακαταλληλότητας ζωοκομικών προϊόντων ή περιστατικά που να καταδεικνύουν την όποια, από μέρους των υπεύθυνων των επιχειρήσεων τροφίμων, παραβίαση των προνοιών της κείμενης νομοθεσίας για παραγωγή μη ασφαλών τροφίμων», είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε επισκέψεις σε υπεραγορές στα Λατσιά όπου και διαπίστωσε ιδίοις όμματι ότι τηρούνται όλα οι προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας των καταναλωτών, ενώ συνομίλησε τόσο με εργαζόμενους στις υπεραγορές όσο και με πολίτες.

Ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα ο ρυθμός σφαγής ζώων κυμαίνεται στο ίδιο περίπου επίπεδο με πέρσι και, μέχρι σήμερα, έχουν σφαγεί 25288 ζώα, σε σχέση με πέρσι που ήταν 27000».

Όπως είπε ο κ. Καδής, «με στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες προβαίνουν όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε εντατικούς ελέγχους επιπλέον των ελέγχων ρουτίνας των υποστατικών παραγωγής και διάθεσης ζωοκομικών προϊόντων».

Πρόσθεσε ότι «οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν το έργο τους, στοχεύοντας στη διασφάλιση της υγείας και ευημερίας των καταναλωτών μαζί με τη διασφάλιση, μέσω της εφαρμογής της προβλεπόμενης πριν τη σφαγή αναισθησίας, της ευημερίας των ζώων που οδηγούνται προς σφαγή για παραγωγή κρέατος προς κατανάλωση».

Ο Υπουργός Γεωργίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του «προς όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται σ’ αυτόν τον κεφαλαιώδους σημασίας τομέα, καθώς και στο προσωπικό τους».

«Όλοι τους, με αφοσίωση και σε αρκετές περιπτώσεις σε βάρος του προσωπικού τους χρόνου, εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια ασφαλών και ποιοτικά κατάλληλων ζωοκομικών προϊόντων στην αγορά», είπε ο Υπουργός Γεωργίας ο οποίος ευχήθηκε «σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά».

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ