04/04/2018 18:29

Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Κυβέρνηση για απόφαση άρσης επιβολής ‘δασμών’, λέει στο ΚΥΠΕ ο Φωτίου

Η κυπριακή Κυβέρνηση αναμένει επίσημη ενημέρωση από την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για να δει ποιά είναι αυτή η νέα διαδικασία στην οποία αναφέρεται ο Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” στα κατεχόμενα να μην επιβάλλει «δασμούς» στα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται στους Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως “καλωσορίζουμε την ανακοίνωση για άρση της προηγούμενης απόφασης για επιβολή φόρων και τελών στην ανθρωπιστική βοήθεια. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις δυο πλευρές για να διευκολύνουμε την επανέναρξη της διανομής” των αγαθών.

Ο κ. Φωτίου στη δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως “εμείς σημειώσαμε τη δήλωση του κ. Οζερσάι. Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να δούμε ποιά είναι αυτή η νέα διαδικασία που δηλώνει ο κ. Οζερσάι”.

Πρόσθεσε πως “οι υπηρεσίες μας είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά την άρση του απαράδεκτου αυτού μέτρου”.

Ο κ. Οζερσάι είχε δηλώσει μετά τη χθεσινή συνεδρία του “υπουργικού συμβουλίου” στα κατεχόμενα ότι λήφθηκε απόφαση για την εφαρμογή νέας διαδικασίας, αλλάζοντας την προηγούμενη απόφαση για «φορολόγηση» των προϊόντων.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/μμ)

Share this:
Cheap Website Traffic