Βροχές και δυνατοί άνεμοι αναμένονται για το απόγευμα – Στους 4 βαθμούς η θερμοκρασία στα ορεινά το βράδυ

Βροχές και δυνατοί άνεμοι αναμένονται για το απόγευμα – Στους 4 βαθμούς η θερμοκρασία στα ορεινά το βράδυ

Το βαρομετρικό χαμηλό και η αραιή σκόνη που επηρεάζουν την περιοχή υποχωρούν. Από αύριο ψηλή πίεση θα αρχίσει να εγκαθίσταται.

Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα παράλια και στα προσήνεμα ορεινά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά στα προσήνεμα κυματώδης.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα δυτικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης ενώ στα δυτικά θα καταστεί μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα παρατηρούνται διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κατά το τριήμερο.