11/03/2018 20:41

Κατάσχεση 5 κιλών αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ από Ιορδανό που έφθασε με πτήση από Αθήνα

Για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων συνελήφθηκε το πρωί άνδρας ιορδανικής καταγωγής, κάτοχος και κυπριακού διαβατηρίου, που έφθασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, σήμερα το πρωί, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά το έλεγχο των επιβατών της πτήσης Α3902, η οποία έφθασε από την Αθήνα, εντόπισαν στις αποσκευές άνδρα ιορδανικής καταγωγής, κατόχου και κυπριακού διαβατηρίου, ποσότητα 5 κιλών καπνού για ναργιλέ (3 κιλά μάρκας FRESH TOBACCO και 2 κιλά μάρκας AL – WAHA).

Το εν λόγω πρόσωπο, συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων ενώ η ανευρεθείσα ποσότητα καπνού, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €1.040 περίπου, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €900.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού ο εν λόγω επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: