08/03/2018 08:01

Ολοκληρώνει το ανακριτικό έργο ων δύο υποθέσεων της 46χρονης και του τρίμηνου βρέφους η Νομική Υπηρεσία

Φάκελοι δύο υποθέσεων μεταφέρονται σήμερα στην Νομική Υπηρεσία μετά την συμπλήρωση του ανακριτικού έργου.

Πρόκειται για τους φακέλους των υποθέσεων του θανάτου του τρίμηνου βρέφους και του θανάτου της 46χρονης από την Βουλγαρία που παραδίδονται σήμερα στην Νομική Υπηρεσία η οποία αναμένεται να δώσει οδηγίες στους εξεταστές των δύο υποθέσεων ως προς τον παρά πέρα χειρισμό τους.

Στην υπόθεση του θανάτου της 46χρονης Petrana Milchova Nikolova τα διατάγματα προσωποκράτησης των δύο υπόπτων , ενός 27χρονου και του 54 χρονου πατέρα του συμπληρώνονται σήμερα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θα ζητηθεί από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας να μελετηθεί ο φάκελος και να δώσουν οδηγίες στους εξεταστές της υπόθεσης κατά πόσο τα δύο πρόσωπα, που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση, ο 27χρονος και ο 54χρονος πατέρας του, θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων και της 5ης νεκροτομής στη σορό της 46χρονης, που φρουρείται ή αν θα κατηγορηθούν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα ή εάν θα αιτηθεί η Αστυνομία την ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

Τη νεκροτομή αναμένεται να διενεργήσει στις 14 Μαρτίου η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου.

Το ανακριτικό έργο έχει συμπληρωθεί εκτός από την 5η ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται στις 14 Μαρτίου.

Η σορός της 46χρονης φρουρείται στο νεκροτομείο του ΓΝ Πάφου ενώ υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας είναι και οι δύο σκύλοι Rottweiler που ανήκουν στον 27χρονο και κυκλοφορούσαν ανεπιτήρητα στην περιοχή που βρίσκεται το γκαράζ τους.

Οι ανακριτικές αρχές κατέχουν και τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής, σύμφωνα με τα οποία από το ξύλινο πλακάζ που παραλήφθηκε από το κλουβί του σκύλου Rottweiler απομονώθηκε γενετικό προφίλ το οποίο ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ της θανούσας.

Για την υπόθεση του βρέφους αύριο Παρασκευή εκπνέουν τα ανανεωμένα διατάγματα προσωποκράτησης των γονιών του βρέφους, αμφότεροι 29 ετών, από τη Ρουμανία, οι οποίοι έχουν ακόμη δύο παιδάκια ηλικίας 2 και 3 ετών.

Το ανακριτικό έργο έχει συμπληρωθεί και σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα και τη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος αφίχθη για την υπόθεση από την Αγγλία, ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών και τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, “η δική τους διάγνωση ήταν καθοριστική για την πορεία των εξετάσεων“.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του πατέρα και η μητέρα να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας αφού με την κατάθεση της επιρρίπτει ευθύνη στον σύζυγο της και πατέρα του βρέφους.

ΚΥΠΕ

Tags: