03/03/2018 14:55

Η Τεχεράνη δήλωνει ότι θα συζητήσει για τους πυραύλους της «αν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καταστρέψουν τα πυρηνικά τους»

Το Ιράν θα δεχτεί “να συνομιλήσει για τους πυραύλους του” αν “οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες καταστρέψουν τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς” που διαθέτουν, δήλωσε σήμερα ο Μασούντ Τζαζαγερί, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Αυτό που λένε οι Αμερικανοί, από απόγνωση, για τον περιορισμό του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν, είναι ένα άπιαστο όνειρο. Είναι το αποτέλεσμα των δικών τους αποτυχιών και των δικών τους ηττών στην περιοχή” είπε ο Τζαζαγερί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

Τον Ιανουάριο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ιράν και της λεγόμενης Ομάδας 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η Γερμανία) εάν η Τεχεράνη αρνηθεί να περιορίσει το βαλλιστικό πρόγραμμά της.

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Τεχεράνη, έχει δηλώσει ότι το Ιράν θα έπρεπε “να συνεργαστεί” σε ό,τι αφορά το βαλλιστικό πρόγραμμά του, και χαρακτήρισε “ηγεμονικές” τις ενέργειές του στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΥΠΕ

Tags: