01/03/2018 13:18

Το νέο Υπουργικό πραγματοποίησε την πρώτη του Συνεδρία

Την πρώτη του συνεδρία, πραγματοποίησε μετά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, το νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη λήξη της τελετής διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, μετέβησαν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί επέστρεψαν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη οικογενειακής φωτογραφίας, ενώ αμέσως μετά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέδρευσε της πρώτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, οι νέοι Υπουργοί αναχώρησαν για τα Υπουργεία για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού, ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως είναι μεγάλη ευθύνη αλλά και τιμή που του δίνεται από τον Πρόεδρο για να αναλάβει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

«Ευθύνη να είμαι η φωνή μιας διακυβέρνησης η οποία έχει πετύχει το να επανεκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ισχυρή εντολή από τους Κύπριους πολίτες», είπε.

ΚΥΠΕ

Tags: